SMS je idelan kanal za organizaciju nagradnih igara. Jednostavno i brzo, slanjem jedne SMS poruke moguće je sudjelovati u izvlačenju nagrada. Najčešći modeli SMS nagradnih igara su slanje broja računa ili jedinstvenog koda i osobnih podataka.

Mobitel Media može osmisliti i realizirati potpuno novi koncept, razvijen specijalno za Vaš proizvod. Naši zaposlenici su stručnjaci na području mobilnog marketinga i mogu Vas savjetovati tijekom cijele nagradne igre kako bi ista bila što uspješnija.

Prema Pravilniku o priređivanju nagradnih igara iz 2010. godine SMS nagradne igre provode se na kratkim brojevima oblika 60xxx, na tarifi od 2,40 kn (PDV uključen). Priređivaču pripada dio prihoda od SMS poruka s kojim može amortizirati troškove organizacije nagradne igre. Nagradni SMS koncepti koji ne podliježu prijavi Ministarstvu (niti Pravilniku) su kvizovi znanja i natječaji kreativnosti (npr. osmišljavanje slogana ili imena za novi proizvod).

Neke prednosti SMS nagradnih igara su:

  • brza i jednostavna prijava
  • praćenje broja prijava i sudionika u realnom vremenu, praćenje reakcija kupaca na marketinšku kampanju
  • prikupljanje baze podataka o kupcima,  profiliranje kupaca
  • svi podaci pohranjeni su u digitalnom obliku i nema administracije oko poštanskih pošljiki i kupona

Mobitel Media za svoje klijente pruža podršku u cijelom procesu organizacije nagradne igre, od osmišljavanja idejnog rješenja, pisanja pravila i prijave Ministarstvu, do izvlačenja dobitnika i statističkog izvještaja po završetku nagradne igre.

Popis nagradnih igara, objavu pravila i dobitnika pogledajte ovdje